Wittere tanden.

De glimlach is vaak één van de eerste dingen waar mensen naar kijken. Daardoor geeft een mooie glimlach u meer zelfvertrouwen. Tanden die vol van kleur zijn kunnen de glimlach ontsieren. Gelukkig zijn er mogelijkheden om tanden witter te krijgen. Voor deze cosmetische behandeling is boren niet nodig. De originele vorm en structuur van uw tanden blijven behouden, wat vaak zorgt voor een natuurlijk resultaat.

De kleur van uw tanden.

De kleur van tanden en kiezen is bij ieder mens verschillend. De ene persoon heeft wittere tanden dan de andere persoon. Ook hebben de tanden en kiezen in een gebit niet allemaal dezelfde kleur. Het kan zo zijn dat de kleur van een enkele tand of kies sterk afwijkt van de rest.

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit glazuur en tandbeen. De dikte en kleur van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van de tand of kies. De kleur van uw tandbeen is erfelijk bepaald. De hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de andere tanden en zijn daarom vaak iets geler ten opzichte van de rest van de tanden.

Verkleuring gebit.

Door eten, drinken en gewoontes, verkleuren uw tanden in de loop der jaren. De mate van verkleuren is afhankelijk van hoeveel u gebruikt van de verkleurende producten , zoals koffie, thee, rode wijn en sigaretten. Dit zijn externe verkleuringen. De tanden worden donkerder naarmate u ouder wordt. Bij medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen kan het zijn dat tanden al verkleurd zijn bij het doorbreken. Dit zijn intrinsieke verkleuringen. Ook hierbij kan bleken een uitkomst bieden.

Kan iedereen zijn tanden bleken?

De meeste mensen kunnen bleken. Echter bleken composietvullingen en kroon- en brugwerk niet mee. Dus daarom adviseren wij eerst bij de tandarts na te vragen of u kunt bleken. De tandarts zal u dan advies geven wat verstandig is. Tevens adviseren wij pas te bleken vanaf 18 jaar. Kindertanden kunnen iets voller van kleur zijn bij het doorbreken, dit kan in de loop der tijd bij trekken. Het glazuur is pas geheel ontwikkeld als men volwassen is, vandaar dat wij adviseren daarvoor niet te bleken.

Alternatieve producten.

 

Op de markt zijn veel producten te koop die grote schade toe richten aan het gebit, en daardoor veel gebitsproblemen kunnen veroorzaken. Wij raden u dan ook af gebruik te maken van deze producten! Wij geven u graag meer informatie over welke whitening tandpasta het minst schadelijk is voor uw gebit, hoe we eventuele aanslag kunnen verwijderen en hoe u de tanden het beste kunt bleken.

 

Tanden bleken bij de tandarts.

Wilt u uw tanden (laten) bleken? Dan is het verstandig om dit bij een tandarts te laten doen. Eerst wordt er gekeken of uw tanden gezond zijn, vrij van gaatjes en of er vullingen aanwezig zijn (deze kleuren niet mee). Vervolgens wordt de huidige kleur van uw tanden bepaald. Vervolgens zal met u overleg plaatsvinden welke manier van bleken de beste oplossing is en of u het gewenste resultaat zal bereiken.

Er bestaan verschillende soorten bleekmethoden. De tanden kunnen van binnenuit gebleekt worden maar ook van buitenaf. Het bleken van binnenuit gebeurt bij ‘dode’ tanden. Hierbij opent de tandarts de tand en hierin wordt vervolgens een blekend middel aangebracht. Dit  middel heeft enige tijd een blekende werking. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling. Bleken van buitenaf gebeurt bij ‘levende’ tanden. Dit gebeurt vaak bij lokale verkleuringen.

Veilig thuis bleken.

Binnen onze tandartspraktijk maken we gebruik van de thuis bleek methode. In onze praktijk wordt een mal op maat gemaakt, waarna u na een uitgebreide instructie thuis aan de slag kunt met het bleken. Na ongeveer 10-12 dagen zal het resultaat bereikt zijn. U kunt er voor kiezen om de mal 90 minuten per dag te dragen of de gehele nacht in te houden (de actieve stof is uitgewerkt na 90 minuten). Het bleekmiddel dat wij in onze tandartspraktijk gebruiken is volgens de wettelijke normen met een laag percentage werkzame stoffen, zodat dit zo min mogelijk schade aanricht aan uw tanden en kiezen.

De kosten tanden bleken.

Wilt u graag uw tanden laten bleken en bent u benieuwd hoeveel dit kost? Neem dan even contact met ons op: 076-5022242. Wilt u meer informatie over deze behandeling? Wij zijn u graag van dienst. Stel uw vraag via de email: info@vanderhorsttandartsen.nl of maak een afspraak.

 

Van der Horst Tandartsen