Beugel traject op maat.

Binnen onze tandartspraktijk in Etten-Leur werken wij voor de beugels met het Insignia Damon System. Dit is een interactieve software met als doel voor iedere patiënt een op maat gemaakt traject te ontwikkelen om het gewenste resultaat te bereiken. Het Insignia systeem geeft ons de mogelijkheid om het beugel behandelplan te laten zien in een virtueel 3D-programma.

Digitale mond scan. 

Met het maken van de digitale scan begint het beugel traject. We maken een scan van de mond en het maken van röntgen- en digitale foto’s. Met deze gegevens gaan wij (en het team van Damon) aan de slag, waarna er een beugel behandelplan zal ontstaan. Dit beugel behandelplan wordt samen met u besproken door tandarts van der Horst. Na uw goedkeuring kunnen we de beugel gaan bestellen. Omdat deze in Amerika speciaal op maat gemaakt wordt, duurt de levering van de beugel ongeveer 2-3 weken.

Plaatsen van de beugel. 

Het plaatsen van de beugel gaat tot in precisie, met behulp van een door een computer geassisteerde mal. De beugel blokjes zijn modern, er hoeft geen gebruik meer gemaakt te worden van gekleurde elastiekjes om de blokje. Dit systeem heeft zelf schuifslotjes om de orthodontische draad vast te houden.

Maandelijkse beugel controle. 

Nadat de beugel geplaatst is, komt de patiënt iedere maand op orthodontie-controle. Tijdens deze controle worden de draden gecontroleerd en eventueel gewisseld. De beugel draden zijn aangepast op de patiënt, waardoor de fasen in de beugel behandeling gemakkelijker worden doorlopen.

Tevens houden we grip op de mondhygiëne, welke tijdens het beugeltraject extra lastig is.

Op enig moment tijdens het beugeltraject hebben we de hulp nodig van elastieken tussen de boven- en onderkaak. Vanaf dit moment bent u zelf aan zet. Hoe fanatieker de elastieken gedragen worden, hoe sneller de beugel behandeling weer voorbij is.

Afronden en verwijderen van de beugel. 

Indien we het gewenste resultaat hebben bereikt, gaan we de beugel afronden. Er worden afdrukken gemaakt van de huidige stand. Deze afdrukken gaan naar het orthodontisch laboratorium om twee spalkjes op maat te maken. Een spalk is een draadje achter de tanden, wat ervoor zorgt dat de bereikte tand stand behouden blijft. Indien de spalk los is geraakt, dien je zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen om stand verandering te voorkomen.