Digitale afdruk.

Binnen onze tandartsenpraktijk maken wij gebruik de Itero kronenscanner. Dit is een digitale technologie die zorgt voor een nauwkeurige scan, met als doel een beter passende kroon. Bij het maken van kroon- en brugwerk worden veel stappen genomen, bijvoorbeeld het nemen van de afdruk en het uitgieten. Bij iedere stap wordt de nauwkeurigheid van het werk van de behandelaar minder, wat ten koste gaat van de kwaliteit van het kroon- en brugwerk en daarnaast ook de tevredenheid van de patiënt.

Door het gebruik van de kronenscanner worden het traject korter en zorgt dus voor een verbetering van de kwaliteit van het kroon- en brugwerk.

TandartsvanderHorst_Itero_kronenscanner

Voordelen van een digitale afdruk.

De voordelen voor onze patiënten zijn:

  • het wegnemen van de nadelen van het maken van een conventionele afdruk; voortaan geen volle mond met afdrukmateriaal meer.
  • Minder vervolgafspraken.
  • Minder tijd doorbrengen in de tandartspraktijk.
  • Een beter passende restauratie met verhoogde kwaliteit.

De kronenscanner maakt gebruik van een laser en een optische scan om het gehele gebit, het element en het tandvlees in beeld te krijgen. Met 100.000 laserlichtpunten wordt dit vastgelegd. De kronenscanner is gemaakt voor digitale perfectie, de noodzaak om nieuwe afdrukken te maken, wordt hiermee weggenomen en het aantal fouten wordt aanzienlijk minder.

Waarvoor wordt de digitale afdruk gebuikt?

Met de kronenscanner kunnen vele soorten tandheelkundige restauraties worden gemaakt: kronen, bruggen, implantaatabutments en facings. Tevens maken we gebruik van de kronenscanner voor het maken van digitale afdrukken voor orthodontie.

Van der Horst Tandartsen