Wij raden u aan minstens één keer per twee jaar uw gebit te laten controleren. Dit om pijn te voorkomen en om bijvoorbeeld vroegtijdig het loszitten van de prothese te kunnen constateren. Indien u klachten heeft tussentijds, bent u natuurlijk altijd welkom om hier naar te laten kijken.

Tevens zal gecontroleerd worden op slijtage, indien nodig kan er het advies gegeven worden om een nieuwe prothese te maken. Hiervoor wordt dan ook een kosten begroting gemaakt.

Naast het controleren van uw kunstgebit zal er ook gekeken worden of de mond nog goed gezond is. Mensen met een slecht passende prothese of te ver versleten prothese, kunnen vervelde mondafwijkingen krijgen.

Kosten

De kosten voor deze controle wordt over het algemeen door de meeste aanvullende tandartsverzekeringen (deels) vergoed. De kosten voor reparatie of opvulling van uw huidige prothese worden voor 100% vanuit de basisverzekering vergoed. De kosten voor een nieuwe prothese worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed. Dit telt dus mee voor het eigen risico. Natuurlijk kunnen we altijd een begroting voor u maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Advies

Ook voor andere vragen omtrent vervanging van uw huidige prothese, onderhoud, reiniging en reparaties kunt u bij ons terecht. Ook indien u al een kunstgebit of een gebitsprothese van een andere tandarts / tandtechnieker heeft, kunnen wij veel voor u betekenen.

U kunt altijd contact (076-5022242) met ons opnemen voor:

  • Vrijblijvend advies over uw kunstgebit / gebitsprothese
  • Beoordeling van een kunstgebit
  • Reparaties aan uw gebitsprothese
  • Correcties of vernieuwing van uw kunstgebit
  • Voorlichting over uw kunstgebit
  • Vervanging/ nieuw kunstgebit, klikgebit / implantaat gedragen kunstgebit of plaatje / frame.

Department Doctors