Beste patiënt,

Op basis van het advies van het RIVM en de mondzorgkoepels hebben wij besloten om  de reguliere zorg weer hervatten. We proberen enkel mensen in de praktijk toe te laten waarvan we met vrij grote zekerheid uit kunnen gaan dat ze niet besmet zijn met Corona. Ook risicogroepen helpen we zo min mogelijk.

Wij hanteren in onze praktijk altijd al zeer strikte hygiëne- en infectiepreventieregels. Deze zijn nu nog eens extra aangescherpt. De belangrijkste maatregelen hiervan zijn voor u:

 • Bij binnenkomst wordt gevraagd uw handen te desinfecteren met handalcohol welke in de wachtkamer hangt.
 • Vóór uw behandeling waarbij speekseldeeltjes vrij kunnen komen vragen wij u uw mond te spoelen met perio-aid. Dit is een ongevaarlijk product, ook als u het per ongeluk inslikt. Dit product doodt de eventueel in uw mond aanwezige virusdeeltjes.
 • In de wachtkamer vragen wij u 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
 • Naast het gebruikelijke mondneuskapje en de beschermbril dragen de behandelaar en de assistente een gezichtsscherm.
 • De behandelkamers worden na elke behandeling grondig gereinigd. Ook de balie, handgrepen en wachtruimte worden nu nóg vaker schoongemaakt.
 • Het toilet is alleen toegankelijk voor noodgevallen. Poets uw tanden dus thuis.

🦷 Wie kan er terecht voor reguliere mondzorg/ spoed mondzorg?

 • Personen onder de 70 jaar
 • Die geen Corona verschijnselen of een lichte verkoudheid hebben
 • Die niet in de risicogroep van Corona vallen

Diegenen kunnen bij ons terecht voor controles en behandelingen. Mocht u een spoedgeval of pijnklacht hebben, dan kunt u ook bij ons terecht.

Personen uit de risicogroep wordt gevraagd om zich alleen voor acute mondzorg telefonisch te melden bij de praktijk.
Wanneer u tot deze groep behoort zullen wij alle reeds geplande behandelingen tot nader order uitstellen, wij nemen hiervoor contact met u op.

🦷 Wat houdt dit voor u in?

 • Heeft u binnenkort een afspraak? Van der Horst Tandartsen neemt contact met u op mbt uw afspraak.
 • Is uw afspraak in de afgelopen weken afgezegd? Van der Horst Tandartsen neemt contact met u op voor het maken van een nieuwe afspraak. Dit om overbelasting aan de receptie te voorkomen.
 • Bent u bang om te komen? Of twijfelt u of u tot een risicogroep behoort? Bespreek uw zorgen gerust telefonisch met de receptioniste of stuur ons een email.

🦷 Wat wordt er van u verwacht?
Wij verzoeken u ook vriendelijk om uitsluitend naar de praktijk te komen indien u een afspraak heeft. Voor andere zaken kunt u ons mailen of bellen. 

Wanneer u naar een afspraak komt, kom dan alleen. Neem indien mogelijk geen familie, vrienden of kinderen mee. Kom ook pas op het tijdstip dat de afspraak staat, zodat er zo min mogelijk mensen in de wachtruimte hoeven te wachten. Kinderen en mensen met een beperking mogen wel met 1 ouder of begeleider naar hun afspraak komen.

Wij zijn blij u weer met onze mondzorg te kunnen helpen. Zoals altijd doen wij ons uiterste best om goede en veilige zorg aan u te kunnen verlenen.

Met vriendelijke groet,

Van der Horst Tandartsen