Hoe ontstaat gebitsslijtage?

Gebitsslijtage is een natuurlijk gevolg van het gebruik van ons gebit. Extreme gebitsslijtage kan leiden tot problemen. Deze problemen zijn heel divers, zoals pijn, verstoorde functie(s) en esthetiek. Gebitsslijtage wordt veroorzaakt door diverse factoren, meer informatie kunt u hier lezen.

Hoe kun je gebitsslijtage behandelen?

Restauratieve tandheelkunde stelt ons in staat om uw gebit weer te herstellen. Zowel de vorm, functie en esthetiek kunnen aangepast worden.

Belangrijk binnen de behandeling is om te kijken waar de slijtage vandaan komt, zodat het op een duurzame manier hersteld kan worden. Daarom beginnen we met het maken van een risico-analyse. Dit bestaat uit het maken van foto’s, röntgenfoto’s, afdrukken en beetregistratie. Met deze gegevens gaat de tandarts aan de slag om een plan van aanpak te maken. Dit plan van aanpak wordt vervolgens met u besproken door de tandarts, waarbij u uw wensen aan kan geven. De bijbehorende kosten worden tevens met u doorgenomen.

Na dat het plan besproken en goedgekeurd is, kunnen we beginnen met de behandeling. Meestal gaat dit in een aantal fases, dus komt u een aantal keer terug in onze praktijk.