Het eerste tandartsbezoek van uw kind.

De mondgezondheid van Peuter tot Puber is heel erg belangrijk. Het is verstandig om uw kind vanaf zijn tweede levensjaar mee te nemen tijdens de halfjaarlijkse tandartscontrole. Wij merken dat hoe eerder een kind went aan de tandarts(praktijk) hoe minder er de kans is op tandartsangst later. Het meenemen naar de tandarts wil nog niet zeggen dat we gelijk in de mond willen en kunnen kijken van uw kind. We laten het over aan hoe uw kind reageert, en proberen op speelse wijze steeds meer inzicht te krijgen in het gebit van uw kind.

Voor de allerkleinsten onder ons, hebben we onze poetspop Toetsie Poetsie. Deze pop zorgt ervoor dat ook deze kleinste kinderen, snel in de stoel gaan!

Preventie plan

In onze praktijk besteden we extra tijd aan het gezond krijgen en houden van monden van de jeugd. Dit doen we door veel aandacht te geven, adviezen te verstrekken, te informeren en te stimuleren.

We hanteren de principes van het Gewoon Gaaf preventieplan. Gewoon Gaaf gaat uit van een drie eenheid tussen ouders- kind en tandartspraktijk. Samen moeten we er voor zorgen dat er een goed bewustzijn ontstaat van de invloed van eten en drinken. Binnen ieder eet- en drink patroon zijn voldoende mogelijkheden om te genieten en toch verantwoord bezig te zijn. Het doel is en blijft een gezonde mond voor ieder kind. Hiermee wordt een goede basis voor de toekomst gelegd.

Kinderen met angst of een beperking (autisme, ADHD)

Kinderen met een angst of een beperking (bijvoorbeeld met autisme, ADHD) proberen we ook gewend te laten raken aan onze praktijk en hun vertrouwen te winnen. Het doel hiervan is natuurlijk het gezond krijgen en houden van het gebit, zodat het aantal bezoeken aan onze praktijk in de toekomst verminderd zal kunnen worden.

Melissa, Samantha en Robin houden zich bij ons een aantal dagdelen specifiek met deze behandelingen bezig. Zij bezoeken vrijwel alle bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) om de laatste inzichten aan de rest van het team over te brengen. Tevens geven zij regelmatig poetsinstructies op scholen in Etten-Leur. Mocht u interesse hebben in  een poetsles bij uw kind in de klas, neem dan contact met ons op!

VAN DER HORST TANDARTSEN